1. W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 - czerwiec 2017, skierowany do osób potrzebujących trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg, ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.

 2. Pomoc żywnościowa trafiła do 950 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.

3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  •    30,07           ton żywności;
  •    3 800           paczek żywnościowych;
  •    0                  posiłków;

4. W ramach Podprogramu 2016 osoby korzystające z pomocy żywnościowej miały możliwość wzięcia udziału w działaniach towarzyszących zorganizowanych przez Bank Żywności w Olsztynie. W ramach tych działań przeprowadzono warsztaty edukacyjne, tj. warsztat edukacji ekonomicznej "Oszczędzanie w domu"( 29 uczestników) oraz warsztat dietetyczny "Jedz z głową" (22 uczestników).

 

Reszel, dn. 27.07.2017 r.

Sporządziła:

Magdalena Jędrzejewska